Category Archives: architects

SPEAKERS’ CORNER – Warsaw, PO

Juan Duque and Sam De Vocht created a stage out of concrete blocks used to demarcate the mineral square from nature. This podium, acting as a speakers’ corner, is adorned with a flag stating the names of all the trees

SPEAKERS’ CORNER – Warsaw, PO

Juan Duque and Sam De Vocht created a stage out of concrete blocks used to demarcate the mineral square from nature. This podium, acting as a speakers’ corner, is adorned with a flag stating the names of all the trees

STUDIO VENEZIA, IT

Project STUK is featured in the film Actual Size Real Time #1 Partial Views created by film makers Julie Pfleiderer and Miriam Rohde. The film has been shown in 2016 at Venice Art Projects, in 2017 at Festival van de

STUDIO VENEZIA, IT

Project STUK is featured in the film Actual Size Real Time #1 Partial Views created by film makers Julie Pfleiderer and Miriam Rohde. The film has been shown in 2016 at Venice Art Projects, in 2017 at Festival van de

STUK – Gent, BE

  Reconversion of an apartment block (1940) with 4 apartments and storage into 6 habitats with communal garden (2010-2014) Communal housing project with architect’s own habitat, a 90 m2 apartment. The original lay-out was completely rearranged: living quarters were relocated

STUK – Gent, BE

  Reconversion of an apartment block (1940) with 4 apartments and storage into 6 habitats with communal garden (2010-2014) Communal housing project with architect’s own habitat, a 90 m2 apartment. The original lay-out was completely rearranged: living quarters were relocated

BELFORT – Gent, BE

Reconversion of a bel-etage townhouse in central Ghent into three habitats (design icw Mathias Vandenbulcke) 2009 – 2015 ENG: An extension in wood-construction has been added at the back of the plot, replacing the precarious, stone extension. The pitched roof

BELFORT – Gent, BE

Reconversion of a bel-etage townhouse in central Ghent into three habitats (design icw Mathias Vandenbulcke) 2009 – 2015 ENG: An extension in wood-construction has been added at the back of the plot, replacing the precarious, stone extension. The pitched roof

ZILVER – Rijmenam, BE

Rearrangement with extension of a unifamiliar habitat (design 2005 – completed 2009) An old farmhouse in a wooded area close to the meandering Dijle river. The clients wanted to add a wintergarden and needed a covered parking space. I chose

ZILVER – Rijmenam, BE

Rearrangement with extension of a unifamiliar habitat (design 2005 – completed 2009) An old farmhouse in a wooded area close to the meandering Dijle river. The clients wanted to add a wintergarden and needed a covered parking space. I chose

MEES – Grasheide, BE

Reconversion of former stables into semi-detached house (design in collaboration with Wim Menten 2007 – completed 2012)        

MEES – Grasheide, BE

Reconversion of former stables into semi-detached house (design in collaboration with Wim Menten 2007 – completed 2012)        

TRANSMISSION – London, UK

To celebrate Tate Modern’s 10th anniversary, the gallery will host No Soul For Sale – A Festival of Independents. For this free arts festival, Tate Modern is inviting over 70 of the world’s most innovative independent art spaces, not-for-profit organisations

TRANSMISSION – London, UK

To celebrate Tate Modern’s 10th anniversary, the gallery will host No Soul For Sale – A Festival of Independents. For this free arts festival, Tate Modern is inviting over 70 of the world’s most innovative independent art spaces, not-for-profit organisations

KLEI – Oosterzele, BE

Unifamiliar habitat (design in collaboration with Bruno Heuleu 2008 – 2011 completed) This new habitat functions on the ground floor and has a towering room that relates to tall poplar trees growing across the road. A square floor plan with

KLEI – Oosterzele, BE

Unifamiliar habitat (design in collaboration with Bruno Heuleu 2008 – 2011 completed) This new habitat functions on the ground floor and has a towering room that relates to tall poplar trees growing across the road. A square floor plan with

SCHRIEK – Putte, BE

Re-envisioning view from living room onto landscape (design Sam De Vocht 2008 – realisation 2009) Three willow trees on the horizon – three partitions in the sliding window. The partition is also referencing the other existing opening windows.    

SCHRIEK – Putte, BE

Re-envisioning view from living room onto landscape (design Sam De Vocht 2008 – realisation 2009) Three willow trees on the horizon – three partitions in the sliding window. The partition is also referencing the other existing opening windows.